TURBOCHARGER

Güvenli bir şekilde garantimiz altında kullanacağınız TÜRKİYE BAYİSİ OLDUĞUMUZ " MASTER POWER " MARKA TURBOCHARGERLARIMIZIN  motor grubu içinde ne denli önem içeren bir parça olduğunu anlamak üzere aşağıdaki açıklamaları okumanızı rica ederiz. MASTERPOWER dünyaca bilinen bir Brezilya markası olup, kalitesini çeşitli araç gruplarında ispatlamıştır :

Bir turbocharger, ya da yaygın olarak turbo, türbin tahrikli zorunlu indüksiyon aygıtı olup, içten yanmalı motorun verimliliğini ve güç çıkışını yanma odası içine ekstra hava girip sıkıştırarak arttırır. Doğal olarak ekstra hava sıkıştırılan motorun güç çıkışı üzerindeki bu gelişme, kompresörün atmosferik basınca göre yanma odasına daha fazla havayı ve orantılı olarak daha fazla yakıt akışı sağlayabilmesinden kaynaklanmaktadır. Tüm zorunlu endüksiyon cihazları aşırı şarj cihazları olarak sınıflandırıldığında, turbo şarj cihazları başlangıçta turbosuperchargers olarak biliniyordu. Günümüzde “Supercharger”  terimi genellikle sadece mekanik olarak tahrik edilen zorlanmış indüksiyon cihazlarına uygulanmaktadır. Bir turboşarjör ve klasik bir süper şarj cihazı arasındaki en önemli fark, bir süper şarj aletinin, genellikle krank miline bağlı bir kayış vasıtasıyla mekanik olarak tahrik edilmesidir. Bununla birlikte, bir  turboşarjer, motorun egzoz gazı tarafından tahrik edilen bir türbin tarafından çalıştırılır. Mekanik olarak çalışan bir süper şarj cihazıyla karşılaştırıldığında, turbo şarj cihazları daha verimli, ancak daha az duyarlı olma eğilimindedir. Twincharger, hem süper şarj cihazı hem de turbo şarjı olan bir motora karşılık gelir. Turbo şarj cihazları kamyon, otomobil, tren, uçak ve inşaat ekipmanları motorlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle Otto çevrimi ve Dizel çevrimli içten yanmalı motorlarla birlikte kullanılırlar.